ΠΑΙΔΙΑ

Σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες μέρες της εβδομάδας το ProCardia Medical Institute λειτουργεί σαν αμιγώς παιδοκαρδιολογικός χώρος ώστε τα παιδιά και οι γονείς να αισθάνονται άνετα. 

Μετά τη λήψη του ιστορικού, το παιδί μετακινείται μαζί με τους γονείς και την νοσηλεύτρια στον εξεταστικό χώρο. Εκεί, οι γονείς ξεντύνουν το παιδί από τη μέση και πάνω για να γίνει η κλινική εκτίμηση (φυσήματα, κλπ) και στη συνέχεια ακολουθεί το ηλεκτροκαρδιογράφημα και η μέτρηση της πίεσης. 

Ο καρδιολογικός έλεγχος ολοκληρώνεται συνήθως με το υπερηχοκαρδιογράφημα

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης, αναλύονται τα ευρήματα και παραλαμβάνονται από τους γονείς οι καταγραμμένες εξετάσεις και το πόρισμα όπως επίσης επίσης και τυχόν βεβαιώσεις για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. 

Επειδή η καρδιολογική εξέταση ενός παιδιού απαιτεί συνήθως χρόνο και υπομονή  φροντίζουμε τα ραντεβού να έχουν αρκετή διάρκεια.

Αναφορικά με τους γονείς, τους συστήνουμε να προετοιμάσουν το παιδί τους σχετικά με την επίσκεψη στον καρδιολόγο κάνοντας  μαζί του μια συζήτηση λέγοντάς του  ότι θα «παίξει το παιχνίδι με τις βεντουζίτσες και τα μανταλάκια» (το ηλεκτροκαρδιογράφημα), «θα φορέσει το μπρατσάκι για να μετρήσει τη δύναμη στο χέρι» (το πιεσόμετρο), «θα δει την καρδούλα να χορεύει στην τηλεόραση» (το υπερηχοκαρδιογράφημα).

Επίσης συστήνουμε το παιδί να φορά άνετα ρούχα που να βγαίνουν εύκολα και τα μικρότερα παιδιά να είναι φαγωμένα και να υπάρχει η σχετική "ηρεμιστική" πιπίλα. 

 

Σωτήριος ο καρδιολογικός προαθλητικός έλεγχος στα παιδιά 

kardiologos-paidokardiologos-ypertasiologos-psyrropoulos-thessaloniki-podosfero-athlisi

Follow-your-athletic-heart-psyrropoulos-kardiologos-cardiologist-thessalonikh

Eγγραφείτε στο Kardionews - Σας ενδιαφέρει η υγεία σας!

Κοντά σε όλη την οικογένεια

kardiologos-paidokardiologos-ypertasiologos-arrythmiologos-athlisi-ergometria-psyrropoulos-thessaloniki


 

© 2012 dps - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα - ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ Ζ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Cardiologist Psirropoulos Dimitrios MD, PhD - ProCardia Medical Institute / An Integrated Cardio Metabolic and Ergometric Centre for Adults and Children

Υλοποιήθηκε από Webnode