ΔΥΝΑΜΗ

Η γυμναστική για αθλητές που επιζητούν αύξηση της μυϊκής ισχύος χωρίς την αύξηση του σωματικού τους βάρους, αποτελεί μεγάλη πρόκληση.  Τα πιστοποιημένα συμπληρώματα κλινικής διατροφής που λαμβάνονται από τους αθλητές καλύπτουν τις ανάγκες τους. Αυτή η μεγάλη γκάμα σκευασμάτων στοχεύει σε αύξηση μυϊκής ισχύος, απώλεια λίπους, ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην υγεία των αρθρώσεων.

Συνδυάστε γυμναστική με την κατάλληλη αθλητική διατροφή για αύξηση δύναμης 

Η αύξηση της δύναμης και η αύξηση της μυϊκής ισχύος επιτυγχάνονται συνδυάζοντας την κατάλληλη γυμναστική και αθλητική διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας ο οποίος θα σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες, βασισμένες στις δικές σας ανάγκες. 

  • Η πρωτεϊνική πρόσληψη της τάξεως των 2gr/kg σωματικού βάρους ημερησίως είναι η μέγιστη για την επίτευξη της μυϊκής υπερτροφίας. Ωστόσο, οι υψηλότερες δόσεις μπορεί να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό με τελικό αποτέλεσμα την απώλεια λίπους.
  • Κατά την διάρκεια ενός μακρόκυκλου η ένταση της εκγύμνασης αυξάνει, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η διάρκεια της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ανάγκης του οργανισμού σε υδατάνθρακες. Για μια εκγύμναση διάρκειας 1-2 ωρών, συνιστούμε την ημερήσια πρόσληψη 2gr υδατανθράκων/kg σωματικού βάρους.
  • Η μονουδρική κρεατίνη αποτελεί ένα κλινικά επιβεβαιωμένο συμπλήρωμα αθλητικής διατροφής στον τομέα της ενίσχυσης της δύναμης και της μυϊκής ισχύος. Τα δοσολογικά σχήματα που συνίστανται είναι δύο. Το πρώτο περιλαμβάνει δόση εφόδου 20gr ημερησίως για 4-5 ημέρες, ακολουθούμενη από δόση συντήρησης 2-3gr ημερησίως για 30 ημέρες. Το δεύτερο περιλαμβάνει δόση 2-3gr ημερησίως για 30 ημέρες.
  • Εξασφαλίστε 8 ώρες βραδινού ύπνου. Ο φυσιολογικός κιρκάδιος ρυθμός συμβάλλει στην ρύθμιση της τεστοστερόνης και της αυξητικής ορμόνης. Πρόκειται για ορμόνες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση των αθλητών.
  • Η αύξηση της μυϊκής δύναμης επιτυγχάνεται συνήθως με 3-6 επαναλήψεις ανά σετ, που οδηγούν σε κόπωση. Οι πλειομετρικές ασκήσεις αποτελούν έναν πολύ καλό τρόπο για την βελτίωση της μυϊκής ισχύος.

 

© 2012 dps - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα - ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ Ζ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Cardiologist Psirropoulos Dimitrios MD, PhD - ProCardia Medical Institute / An Integrated Cardio Metabolic and Ergometric Centre for Adults and Children

Υλοποιήθηκε από Webnode