ΜΥΙΚΟΣ ΟΓΚΟΣ

Η αθλητική διατροφή για αύξηση μυϊκής μάζας αποτελεί βασική προτεραιότητα για μεγάλο μέρος των αθλητών και των ανθρώπων που ασκούνται.

Συνδυάστε γυμναστική με την κατάλληλη αθλητική διατροφή για αύξηση μυϊκού όγκου

Η αύξηση της μυϊκής μάζας επιτυγχάνεται συνδυάζοντας την κατάλληλη άσκηση και αθλητική διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας ο οποίος θα σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες, βασισμένες στις δικές σας ανάγκες. Προτείνεται:

• Εξασφαλίστε πρωτεϊνική πρόσληψη της τάξεως των 2gr/kg σωματικού βάρους ημερησίως.

Αυξήστε την ημερήσια θερμιδική πρόσληψη. Εξασφαλίστε ότι λαμβάνετε τροφές με αυξημένη θερμιδική παροχή και περιεκτικότητα σε σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά.

• Εξασφαλίστε μια σωστή ενυδάτωση καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Ενας χρήσιμος δείκτης είναι η χροιά των ούρων. Μια ανοιχτού χρώματος κίτρινη χροιά είναι η πλέον επιθυμητή. Εκτός της αυξημένης κατανάλωσης υγρών, συνίσταται η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Οι τροφές αυτές, εκτός από υψηλής περιεκτικότητας σε νερό, εφοδιάζουν τον οργανισμό και με ηλεκτρολύτες και φυσικά σάκχαρα. Αυτά τα συστατικά είναι απαραίτητα για την επίτευξη της όψιμης ενυδάτωσης.

• Εξασφαλίστε 8 ώρες βραδινού ύπνου. Αποτελεί γεγονός ότι ο φυσιολογικός κιρκάδιος ρυθμός συμβάλλει στην ρύθμιση της τεστοστερόνης και της αυξητικής ορμόνης. Πρόκειται για ορμόνες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση των αθλητών.

• Το καλύτερο πρόγραμμα εκγύμνασης για την αύξηση της μυϊκής μάζας είναι η εκγύμναση με βάρη / αντιστάσεις. Δώστε έμφαση σε προγράμματα που εξασφαλίζουν εκγύμναση του συνόλου των μυϊκών ομάδων του σώματος. Εξαιρετικά σημαντική είναι η ταχύτητα των επαναλήψεων καθώς αυτή προσφέρει διαφορετικό αποτέλεσμα. Αργές επαναλήψεις, προκαλούν μεγαλύτερη κόπωση, οδηγώντας σε αύξηση του ρυθμού της πρωτεϊνικής σύνθεσης.

 

© 2012 dps - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα - ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ Ζ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Cardiologist Psirropoulos Dimitrios MD, PhD - ProCardia Medical Institute / An Integrated Cardio Metabolic and Ergometric Centre for Adults and Children

Υλοποιήθηκε από Webnode