Σήμερα ήταν αδύνατη, με τεράστια προβλήματα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ...!

2014-11-03 23:43

Αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είχαν ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται σημαντικά και να καθίσταται αδύνατη η συνταγογράφηση των γιατρών, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αλλά και πολλοί ιδιώτες ή νοσοκομειακοί γιατροί.  

«Παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες μας ότι το σύστημα συνταγογράφησης παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργίας, ιδίως τις πρώτες εργάσιμες μέρες του μήνα που υπάρχει μεγάλος φόρτος συνταγογράφησης, τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν», τονίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει:

«Ειδικότερα από το πρωί της 03/11/2014 υπάρχει αδυναμία συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων λόγω μη λειτουργίας του συστήματος. Είναι αξιοσημείωτο δε ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31.10.2014 για τον ηλεκτρονικό φάκελο, στην οποία παρέστην τόσο εκπρόσωποι της ΗΔΙΚΑ, όσο και ο Ταμίας του ΙΣΑ, Φ. Πατσουράκος, ουδεμία ενημέρωση για τις επικείμενες αλλαγές υπήρξε.


Τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται ιδίως όταν γίνονται αλλαγές ή προσθήκες στο σύστημα συνταγογράφησης. Ο ΙΣΑ έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι οι οιασδήποτε αλλαγές δεν γίνεται να πραγματοποιούνται το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα και πάντως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προηγείται συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς των ιατρών, όπως η Ομάδα εργασίας Ιατρών του ΙΣΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση».

Ο Σύλλογος καλεί την ΗΔΙΚΑ Α.Ε και τον ΕΟΠΥΥ «πρωτίστως στην άμεση επιδιόρθωση του προβλήματος και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα αίτια δυσλειτουργίας του συστήματος συνταγογράφησης και αν αυτό οφείλεται στην αλλαγή ή προσθήκη στο σύστημα συνταγογράφησης που έγινε το τελευταίο 48ωρο χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τους Ιατρικούς Συλλόγους».

 

Πηγή: Dimotiko Safari 

 

 

Πίσω

© 2012 dps - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα - ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ Ζ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Cardiologist Psirropoulos Dimitrios MD, PhD - ProCardia Medical Institute / An Integrated Cardio Metabolic and Ergometric Centre for Adults and Children

Υλοποιήθηκε από Webnode